Boşnak böreği yapılışı

6 02 2012

Boşnak böreği. Evet ülkemizin güzel ve namlı böreklerinden bir tanesi..

Boşnak Böreği yani diğer ismi ile Pita, Kocaeli ve Sakarya yörelerinde Boşnak halkımızın sıkça yaptığı ve börekçilerde pita kelimesi ile geçen ünlü börek.

Boşnak böreği için gerekli malzemeler şunlardır ;

1 kg un
1 fincan sivi yag
1  yumurta sarısı
Yeterince su
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 su bardagi sivi yag
Tuz

Hamuru için:


3,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı su
1 tutam kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
İçi için:
1 adet soğan
200 gram beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı

Hamuru için un, tuz ve kabartma tuzunu karıştırın, derin bir kabın içine alın. Ortasını açıp süt ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 20 dakika üzerini örterek dinlendirin.

Bu arada iç malzemeyi hazırlamak için soğanı çok ince bir şekilde rendeleyip tavada 2 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Üzerine beyaz peyniri serpin, soğan ve peyniri karıştırıp ocaktan alın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta ince bir şekilde açın. Eritilmiş tereyağını elinizle her yanına sürüp hamuru çekerek biraz daha inceltin. Soğanlı peynirli iç malzemeden üzerine döküp elinizle hamurun her tarafına dağıtan. Yufkayı 3-4 parmak eninde uzun şeritlere kesin

.Her bir şeridi kendi etrafında bükerek uzun çubuklar yapın. Fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derecedeki fırında 35-40 dakika pişin. Çayın yanında dilimleyerek ikram edin.

Afiyet olsun🙂


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: